Wednesday, April 22, 2009

På heder och samvete är en viktig sak för mig, men frukostkaffe kl 9 går alltid före

Igår hade vi avskedsfest för några kollegor som lämnar oss. Det blev ett kalas utan dess like. Det inkluderade

*vinboxar in absurdum
*hög ljudnivå, låg humor
*invinglande på en närliggande pizzeria (25 pers), servitrisen blev askgrå i ansiktet
*ett försynt damsällskap som hukade vid bordet bredvid, men inkluderades i alla tacktal
*fotbollsmatch på krog, jag tror vi vann - om någon vet vem som spelade så kan ni ju lämna en kommentar
*efterfest med styrdans och allsång, obligatoriskt gyllene tider, pantera, imperiet och en hel del psalmer ur psalmboken med tillägg
*kärleksbekymmer
*utgång=hemgång
*smsskrivande tre på morgonen

Jag hamnade i en djuuup diskussion med en kollega av den yngre sorten, vi grinade, skrattade och kramades. Och jag vet fortfarande inte vad hon heter. Men. Vi lyckades ändå komma fram till att det vore av högsta prioritet att jag skaffade barn. Ganska omedelbart. Mor är mitt kall här i livet. Våra argument lät mycket trovärdiga..då. Jag lovade på heder och samvete att styra upp saken (jag ska inte dricka vin alls).

Imorse kl 07.30 vaknade jag till av att min mobil plingade mötesärende.
"kl 09.30. fixa graviditet"

Det var ju ändå snällt av mig själv att jag gav mig själv två timmar innan att fixa till mig. Lite naivt bara att tro att jag överhuvudtaget ville lyfta huvudet från kudden idag.

5 comments:

Bokomaten.. said...

*ASGARV* Skulle aldrig våga bli så glad i hatten med mitt jobb och mina kollegor även om jag tror att vissa skulle visa en helt annan och förhoppningsvis roligare sida med en BIB i sig. Har dock mycket svårt att se någon där sjunga allsång till Imperiet och DEF inte Pantera. Men du... jag funderade lite.. lycckades du fixa en graviditet vid halv 10 då?

Aidaho said...

tricket är att säga att det är bara en liten middag. Sen är det utrymme för att låta det barka hän, särskilt om man överraskar en stackars servitris som jobbar ensam och ska förse med mat och dryck. helst samtidigt. Pantera är kanske inte så vanligt inom den kåren, men även en förste bibliotekarie kan ha fler bokmärken i pärmen ;)

Måste nog vänta någon dag innan man kan göra nåt test, jag har för mig att jag har sett det på tv iaf..:)

Bokomaten.. said...

Menar du att du inte "känner på dig" och lyser med en inre glöd?:) Känner du dig inte sammanlänkad med naturen och någon sorts större kraft som verkar inom dig? Ingen dragning till stora blommiga klänningar med utrymme att växa i?

Luddet said...

ja, vin och mobiler är sällan en bra kombination. I alla fall inte om man vill slippa förföljas av fyllesms halva livet *flinar* Men även jag har ju varit där, min vän, så oroa dig inte...gravid än då?

Aidaho said...

nog var det en större kraft som verkade inom mig igår, främst i huvudet.

Nej tyvärr, inte gravid. förstår inte varför det inte funkade att bara lägga det som påminnelse i mobilen?