Saturday, September 12, 2009

Helgen ter sig bättre än vad jag befarade.

Två saker kommer jag sakna efter denna tid. Min kollega, som jag ska gifta mig med i ett annat liv, och samhällets bibliotek. Det är det bästa bibliotek som jag har haft att göra med. Vad uppskattas mest av bibliotekarier - blommor eller te och kakor? Något ska de få för att de lyckats förgylla min tid här. De är de enda människor som hejar glatt på mig, även utanför arbetstid. De brukar även informera mig om att mina böcker har kommit in på reservationslistan. Sådana människor är guld värda. Att känna sig sedd i en främmande miljö.

Gårdagens besök var inte annorlunda. "Aidaho, jag hoppas du har väskan med dig idag! Vi har fått hem en hel del av din reservationslista." De skojade inte, vagnen för uppställning var ENDAST mina böcker. Så två kassar senare, sitter jag här i ett hav nyutkomna böcker och bara njuter. Med en flaska rödvin och en chokladkaka. Det enda problemet jag har är att jag vet inte var jag ska börja.

Hittills har jag bläddrat genom tusen svenska klassiker av J Gradvall, B Nordström, U Nordström och A Rabe. Min första tanke är att jag måste revidera min bild av mina föräldrar som hopplöst geografiskt utanför alla kulturella händelser. Jag häpnar över att de skivor och böcker och tvserier som nämns som tongivande, de finns till stor del att återfinna i garagegömmor hemmavid. För egen del blir min lista över saker att läsa, se och höra än längre. En mycket bra bok, även om omdömen ibland är väl kortfattade.

Nu ska jag nog parallelläsa Kerstin Ekmans dödens praktik med Hjalmar Söderbergs Doktor Glas.

3 comments:

Bokomaten.. said...

Satsa på té istället för blommor. Blommor kan man vara allergisk mot som en besökare så snällt upplyste oss om när nya biblan jag vickade på i somras öppnade och vi ställde fram alla grattisbuketter på disken...

De lär sakna dig också, man lär sig tycka om vissa låntagarare lite extra som kommer ofta och visar att de uppskattar det man gör.:-)

Bokomaten.. said...

För övrigt låter det hur skönt som helst att kura upp sig i soffan med en hööööög med böcker och ett glas vin.:) Lovely.

Aidaho said...

Noterat! Inga blommor, mycket klokt! Vill ju inte ta död på dom...vill ju snarare att de ska frodas :)


Lovely till gränsen stressande ;)