Tuesday, September 23, 2008

Kreativitet A och O. Kanske längsta inlägget hittills.

hösten kan verkligen kännas som en pina, dagarna endast långdraget sömnlöshet som måste spenderas utanför lakanen. Det enda man vill är få möjligheten att sova en stund. Var som helst. Mot kollegans axel vid fikabordet, mot främlingen som var dum nog att sätta sig bredvid dig på bussen, mot lagerhyllans kalla stål ute på förrådet och, om du hinner bädda upp, mot kudden i din säng...värsta fall mot sängbenet på golvet. Huvudsaken är att du får sova. Sen att du dagligen dricker din vikt av selectaautomatens fejkkaffe...nä det spelar ingen roll. du ser ändå så förbaskat sliten och trött ut när ditt sommarspan seglar förbi dig. Men vad spelar det för roll, för spanet är då minst lika glåmig som du. och när du tänker efter, visst var det väl lika bra att det inte blev nåt. tänk dig att behöva avstå några timmars sömn för att ägna er åt sådana här parrelaterade aktiviteter. Eller bara behöva dela soffan med någon annan när du ser repriserna av gårdagens finska Uutiset, var tvdosan är har du ingen aning om (möjligtvis ligger du på den, det är ju nåt som skaver, om det inte är den där extra bilringen som du skaffat i rent isoleringssyfte).

Det är då sådana här saker kan pigga upp (följande tre fanns på min tisdagslista över positiva händelser, tretal är ju bra enligt mia törnblom):

1. akademibokhandelns höstreklamblad som följer trenden med kontaktannonser. första sidan är ett duktigt antal annonser, härligt klurande döljer mången författare. Kategorier som deppgökar och grubblare skiner extra. Under äventyrare finnes följande:
"skäggig gammal grek undrar om kvinnan för mig finns där ute. Har varit på odysee och seglat medelhavet runt men inte hittat dig. Intr. hjältedåd, trojanska kriget. Är blind. ingen cross-dresser, men bär tunika. Var är du? (Gr168987)"
Homeros, kanske?
bara ett till exempel som en liten blinkning till min vän blyger:
"jag drömmer om långsamhetens lov med dig, sköna, vackra, mjuka kvinna. Jag har ikonen i fickan och ber för dig. Nu går jag, präst och psykoterapeut, 60+, i Uppsala till längtans försvar och söker vemodet i en finsk tango med dig. Får jag lov? (Uppsala 166321)
resten ska jag ta med till jobbet och köra tävling mot min kollega.

2. Singalong har jag hört har blivit en dundrande succé i biosalongerna. folk har klätt ut sig till nunnor och småbarn med läderhaussen för att sedan sjunga för glatta livet alla möjliga små verser i verket Sound of music. Vad jag har hört är det en film om alpernas medverkan i andra världskriget, så när någon har tid över kanske man kan förklara det hemliga krigskodspråk som ligger bakom dessa rader:
"Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things"
I alla fall...så är det nu dags för nästa film att introduceras i denna galna trend och det är förtippsfavoriten....SCARFACE. Hårdingfilmen som har för evigt givit Al Pacino en rocknrollgloria bland tonårsskillar. nu kanske ni undrar vilken version av filmen du har sett eftersom du inte kommer just ihåg några sångtexter...I tell you, detta är ren aggressionsterapi. Du ska helt enkelt hem och lära dig ALLA svordomar som använts i filmen. Singalongen (swearalong)får en ny aspekt när kostymnissar i 30årsåldern samlas i mörkret och leker finsk skrikkör med hård tourettes.

3. Se den här reklamfilmen från bemanningsföretaget Adecco och om du inte börjar skratta...ja då ska du leta upp första bästa ide. Bemanningsföretag för dig som gillar utmaningar. Körkort är inget krav, men det är bra om du har taktkänsla och en förmåga att se människor.

No comments: