Monday, February 7, 2011

snart har vi vårt eget lilla tivoli här på gatan

än en gång så har jag krupit runt i fosterställning med min livlina på telefon. Det var inte bara måndag, det var helvetesmåndag. Jag kände mig redo för bara vika ihop och ge upp. Och som vanligt har min vän pallat upp mig med trucken. Och jag skäms nåt gröneneligt för att jag är så himla jobbig. För att jag inte bara kan ta mig i kragen och hänga upp den på kroken.

Och allt är bara ett virrvarr av han sa och och jag tror det betyder. Och jag säger med gråten i halsen att helvete vilken jävla lång månad det här har varit på bergochdalbanan och jag önskar bara mig tillbaka till höstens detsomvar hjärtat. Och min kloka vän brister ut i skratt och säger, månad?? Den här karusellen har ju pågått i mer än ett halvår. Du har ju drönat i backen var och varannan dag över det här aset. Och hon har så rätt. Före decembers övergång i konstant kris i olika banor så var det ju mer ett jojoband han höll mig i. Det är bara jag som önskar mig tillbaka till det jag har målat upp som början.

Men sanningen är att det har varit en karusell av olika sort från dag ett. Den fina vännen har ändå den förmågan att poängtera att någorlunda bättre är det ju. Du mår ju som mer stabilt än för bara några veckor sedan.

Och då är det ändå skit nu. Att min fina vän ändå kan säga detta.

Håller jag möjligtvis på att få byta karusell igen? Kan jag få önska en plats i farfars bil då?

1 comment:

Badskan said...

Hey! Farfars bil? Skulle du inte ha morfars körkort nyss? Herregud! Ser du vad jag ser?! Du ska ta körkort! I knew it! Rock on! You go girl!

Och du - det finns inget jag hellre gör än att ha dig som min vän, vare sig du är glad och sprallig eller sur och grinig. Jag tar dig för vad du är och som du är - det är DEN jag gillar allra bäst!
Jag tror inte jag behöver säga det igen - men jag gillar dig precis för den du är. Här behöver man inte spela nåt spel och lägga upp charader - det är inte riktigt min grej!

Och du är INTE det minsta jobbig, bekymra dig inte över det! Det som är jobbit är att JAG inte kan göra nåt åt hela den här historien annat än att just försöka köra den där trucken :o)

Love ya!
Peace out!