Monday, March 30, 2009

Raw food på svenska, energigivande.


En timme efter att jag hade satt mig på tåget hem i torsdags fick jag leveransavisering om mitt efterlängtade bokpaket från adlibris. Har haft tanken på det hela helgen, som en slags fyr i natten när jag riskerade gå under i söndagsångest. En mysig måndagkväll med storbaljan med grönt påskte från Brunkullan (supergott) och en massa blädder i böcker. Främst "raw food på svenska" av Erica Palmqrantz. Jag skulle lätt kunna äta VART ENDA recept i denna bok. Som en ren energiboost i pappersformat. Nu ska det bli raw food fanatiskt, tänktes minst en gång. Sen plockade jag även fram "peace, love and food by Renee Voltaire" och parallelläste eftersom dessa damer har något gemensamt. Och Renee påpekade väl det att det kan ju kännas något motigt att äta raw food kalla, mörka vinterkvällar.. Hon förespråkade en mer livlig och gränsbrytande matfilosofi. Något man kan finna tröst i när man kanske har mixat sin sista rova till leda..

Sen kan man ju fundera på dessa leenden som både Erica och Renee besitter, man får inte titta rakt på det för länge. Jag vill också kunna le sådär segervisst, på gränsen till fanatiskt. Är det leendet av en människa i harmoni eller är det leendet man besitter när stavmixern är ens bästa vän?

2 comments:

Bokomaten.. said...

Det är ett leende hos någon som bleker sina tänder hos tandläkaren...:-)

Aidaho said...

aaaaaah....I see!! Tänk att du har klarlagt ett och annat. Då kan man fortsätta äta godis, choklad och annat och bara satsa på ett segervisst leende..och gå fort..