Wednesday, June 10, 2009

tur man inte är hämndlysten av sig.

jag jobbar som sagt på ett större elektronikföretag. Massa grabbar som nördat sen tonåren. Det kan ha sina nackdelar när det kommer till den sociala kompetensen och samspelet med kollegor. Särskilt kollegor av annat kön.
Eftermiddagsfikat spenderades med tre killar och en vattenmaskin som jag vilade mitt arma rödvinskärl(huvud) mot. Vi hade avslutningsmiddag för en kollega igår. Mycket rödvin. Därför var jag inte heller så delaktig i deras diskussion. Följande ämnen diskuterades: Metros artikel om amfetamin som bantningspiller och metros artikel om den ökande mängd fattiga unga som lever under existensminimum. Det var inte en så allvarlig diskussion, som ni kanske anade. Slutsatsen var att det var ju förenligt eftersom amf. skulle göra de smala fattiga. Dyrt med sånt skit, vilket gjorde det till en fattigmansdrog. Den vänligaste killen, tystlåten och försynt, tittade då och då till mig för att se om jag började snarkdregla över vattenmaskinen. Till slut lägger han handen på min arm och säger: du skulle verkligen behöva amf. jag öppnar ena korpgluggen och skickar det berömda onda ögat på honom:
- nu undrar jag. Tycker du jag är sliten, tjock eller fattig? Tänk efter nu vad du svarar för inte just något av alternativen är att föredra som komplimang..

En viss färgnyans kom nu att infinna sig. I ett desperat försök att byta ämne försökte han förtvivlat trycka ut vatten ur vattenmaskinen, som svarade på precis det sätt som den alltid svarar på stress. Med en ordentlig ketchupeffekt som drabbade alla närstående, särskilt den person som halvlåg mot denna klippa i kontorsmiljö.

Jodå, fina fina kollegan fortsatte sedan sin eftermiddag med att krypa i korridorerna och särskilt förbi skranket där jag sitter. När jag såg skranket vingla av osynliga rörelser suckade jag högt och viskade teatraliskt:
"arma jag, här sitter jag och kan inte annat göra. Kläderna måste lappas, dealern kontaktas och så är det dags för veckans inbrott på viktväktarna. Hade jag inte amfat så förbaskat kanske jag hade haft råd men nu får jag bryta mig in nattetid och väga mig i skenet från månen."

Synd för honom att jag även sköter produktionsplaneringen, han har just tilldelats ett ökat produktionsområde på 300 procent.

2 comments:

Luddet said...

Haha, klockrent!! Dina inlägg borde verkligen publiceras i en bok så att allmänheten får upp ögonen för den skrivarstjärna som gömmer sig bakom Aidaho! Du är briljant!

Badskan said...

Briljant va ordet!!!
Rock on and keep kick ass!