Thursday, May 6, 2010

have we been here before?

så var det dags för en ny del i vår följetong en dag på jobbet:

Vår lilla avdelning för administration ska samlas ihop och flyttas in i ett eget rum för att göra plats för de andra dårarna och ge oss själva lite utrymme för tanke och reflektion. Vår lilla avdelning är en ringa skara på 10 personer. För att denna flytt ska genomföras så delas händelseförloppet upp i några väl valda händelseförlopp.

1. Vår lilla röda avdelning på cirka 20 personer fick plötsligt order att flytta ut från det innersta rummet för att göra plats för administration. Deras dokumentation och arkiv flyttades ut i korridoren/brandvägen. Sen fick de ett skrivbord med en dator att samsas om. Steg ett: flytta ut alla bokhyllor och skrivbord.

2. Flytta in de första administratörerna. Lite utspritt över rummet. Med andra ord där det inte låg en massa pärmar. Steg två: Bära in alla bokhyllor och dator som administratörerna behöver.

3. Införskaffa de gamla kontorsmöblerna från en annan site som blir 1,5 vecka försenad. Den administrativa avdelning är utspridda i konferensrum och lite här och var det finns plats. steg tre: skaffa fram rullvagnar till administratörerna för att kunna köra runt de mest frekventa materialet under dagens jakt på sittplats.

4. Möblerna anländer. Det visar sig vara gigantiska kontorsbord som ska fästas ihop fyra och fyra. steg fyra: bära in och montera ihop monstren.

5. när så detta är gjort och datorerna ska flyttas på plats inses att det saknas elstolpar, det finns nätverksuttag endast för två datorer i hela rummet. För att det ska fungera måste stolparna stå i bordens mitt. De ihopmonterade borden. Steg fem: montera isär borden, bär ut dem igen. Börja installera elstolpar.

6. När denna kombination börjar genomföras så inser man snart att borden är för stora för rummet, plötsligt finns bara plats för 8. Steg 6: snabbt informera den röda avdelningens chef om att han måste flytta från sitt kontor till konferensrummet. installera mer nätverksuttag och fixa nya skrivbord till chefsrummet.

7. Hjälpa chefen för den röda avdelningen att flytta till konferensrummet. steg 7: installera nätverksuttag, flytta arkiv, leta ett nytt konferensrum ute i förrådet.

8. Bära in möbler och montera ihop dem med de nya elstolparna. Steg 8: hålla den administrativa avdelning på halster från att snika sig åt de bästa platserna.

9. Krismöte eftersom några i den administrativa avdelningen känner att vissa försöker sno åt sig de bästa platserna. steg 9: krismöte som slutar i lottdragning. Lottdragare den nya killen som inte kan vara partisk. Han fick avstå sina sysslor i en halvtimme för att lösa våra problem. Lösning: jag hamnade i chefsrummet...som jag inte ville...

10. Efter några dagars arbete i det nya rummet får den administrativa avdelningen nog och kräver att en matta läggs in för att fånga upp det studsande ljudet som gör vårt telefonjobb outhärdligt. steg 10: flytta ut administratörer, montera isär bord, flytta ut bord. Lägga in matta. Bära in möbler, montera ihop, flytta in administratörer.

11. Någon dag senare storknar den administrativa avdelningen och begär ny ventilation i rummet. steg 11: gör en administratörrokad, ring efter ventilationsgubben.

12. När jag skriver den administrativa avdelningen så kan jag förresten berätta att det är en viss klientel i avdelningen som kräver dessa insatser. Dessa människor har nu börjar kasta onda ögon på de "skräniga skrivarna som står i närheten". Jag har en känsla av att vi inom en snar framtid kommer få se en omflyttning av skrivarrummet. By god, jag hoppas de har en smidigare flyttplan.

För egen del hoppas jag snart få flytta in så jag och min nya kontorsborskumpan kan få ett varsitt bord. Just nu går vi på schema.

2 comments:

Bokomaten.. said...

Herregud, vilken fars! Du dras verkligen till arbetsplatser som aspirerar på dokusåpa-status. Först kom "Farmen", sen kom "Drömmen om italien", nu är den här: "Kontors-kampen"

Aidaho said...

jag funderar på att en dag skriva en låt om alla mina erfarenheter. Det kommer nog bli en korsning mellan ett brev från kolonien och 9 to 5. 75 verser till ett skrivmaskinsknaster. :)