Sunday, August 16, 2009

helg hos en boknörd.

Helgen har till största del firats av i storstan. Bortsett från lite sömn i lägenheten har man trängts med de andra turisterna. Fredagskvällen innebar en förtrollande föreställning med Cirkus Cirkör på dansens hus. Från Hermans kök på söder ser man nästan ändå bort till Katthult.


På söndagen botaniserade jag i boklådor. Förutom en stor tabbe från min sida (jag trodde drottninggatan gick från sergels torg ner till vattnet) som gjorde att jag missade den större delen av bokborden, så trivdes jag ändå som fisken i handsken. Vad det värmer i hjärtat att gå förbi människor i rad som bläddrar i bokpåsar.

Var så nöjd med mina fynd så att min geografiska tabbe inte gjorde så mycket. Hittade ett litet bord med recensionsexemplar av Curtis Sittenfeld "presidentens hustru" och Anders Wahlgren "Sigrid & Isaac". 40 kronor styck. Tredje boken blev inköpt på Scifibokhandeln i Gamla stan. "Hittade" boken hos Calliope.

Har ni vägarna förbi sturegallerian måste ni lova att ni besöker Hedengrans bokhandel. Deras stora bokhandel är en helt otrolig guldgruva. Hade de haft skinnfotöljer och teservering hade det varit fullkomligt. Deras kokboksavdelning fick mig att fullkomligt dregla och sucka hänfört. Nästa gång ska jag se till att ha mer tid att strosa runt där bland hyllorna. Och kanske ändå köpa Sophie Dahls kokbok.

Att jag ändå kom så billigt undan kan bero på min lässvacka. Det enda som händer är att jag börjar på böcker, läser nåt kapitel för att sedan lämna boken i nåt hörn. Den enda bok jag ser att bokmärket flyttar sig i är Martin Kellermans samlade Rocky. konstigt nog eftersom boken är otympligt stor, tjock och tung. Det som förenar oss är gnällhumöret.

Mitt sängbord finns någonstans därunder.

1 comment:

Verånken said...

Oj vad jag älskar att jag har smittat dig lite :)

Citatet fisken i handsken är så himla bra!!!