Saturday, January 24, 2009

vi ska ha ett snack, hörru...

Jag har letat vårjacka idag. I januari. Jag känner mig som en strandsatt norrlänning som måste lära sig en helt ny söderkodex. Vinterjackan ger mig en klaustrofobisk klåda så fort jag måste röra mig mer än tre meter. Hemma har man oftast skakat på huvudet när man efter jul försökt hitta några nya kläder och butikerna har skyltat med vårkläder. Endast. Men nu förstår jag varför, man behöver färgen i detta blask. Och inte behöver det vara varmt heller.

Tyvärr har det också en negativ klang, i norrland hinner man återhämta sig efter julens fröjder innan vårkläderna ska dras på. Här måste man se den extra portionen ris a la malta titta fram genom den fladdriga, blommiga skjortan. Idag talade jag allvar med den kavajliknande jacka jag stirrat in på affären. Jag försökte verkligen alla metoder, bedjande, smickrande och rent hotfullt. Men hur jag än gjorde hade jackan bestämt sig för att vara den storlek som inte passade mina former. Främst de där formerna som sitter fram på kroppen. När jag knäppte knapparna fick begreppet fönsterbräda en ny innebörd. Möjligtvis skulle jag kunna söka extrajobb på uteserveringarna som parasollbord.

Fysiskt slut och alldeles färdig kom jag att nästintill börja gråta när jag öppnade den länk jag fått via mail. Någon av mina gamla kollegor hade satt en kamera på sparkcykeln och gjort en sista runda genom de 27000 kvm arbetsplats som jag en gång vandrat. När platsen för mitt skrivbord svischade förbi blev jag alldeles löjligt rörd. Möjligtvis har min pms något med saken att göra. Eller den förbannade jackan. Fönsterbrädan har satt stopp på syretillförseln till hjärnan.

3 comments:

Bokomaten.. said...

Tror jag känner igen den där gråtmilda biten... Började lipa när jag berättade handlingen i en bilderbok för min sambo.. "då sa monstret att ingen ville vara kompis med honom för att alla var så rädda för honom och så började monstret gråta och ingen ville ha honom för att han var så ful.." uääääärgh:-)

Anonymous said...

Ajdå...hoppas du har knäppt upp den nu så att fönsterbrädan kan flyga fritt och du kan få i dig luft...

Aidaho said...

Bokomaten: du vinner!! Hhahahaha..;) Underbart!

Luddet: flyger fritt? Vad tror du egentligen jag pratar om? ;) Det blir ju nästan farligt då..:D