Tuesday, December 8, 2009

Chako Paul City nästa!

Har ni läst de kinesiska nyheterna på sistone så kan ni ju hoppa över detta inlägg. Möjligtvis korrekturläsa. För kineserna har för tillfället fullt upp med att diskutera den lilla byn Chako Paul City, med fäste i de norrländska skogarna sedan 150 år tillbaka.

Enligt kinesisk media så är staden grundad av en rik änka. Byns invånare är endast lesbiska kvinnor, skogshuggare till yrket. Män får inte under några som helst omständigheter beträda byns marker, då de riskerar att bli ihjälslagna av den lesbiska poliskåren. I detta lilla samhälle ska det bo 25 000 kvinnor, enligt de kinesiska medierna, och är omgärdat av en stort medeltida slott som vaktas av kvinnliga vakter. Samhället blomstrar av hotell och restauranger, turismen består av kvinnor som tröttnat på sina män.

Kvinnor som anländer till detta samhälle finner sig snart lesbiska eftersom de inte kan stå emot sina lustar. Det är fritt att lämna samhället men då måste man genomgå vissa ritualer för att inte skapa obalans.

de kinesiska medierna har som källa en kinesisk utbytesstudent som enligt egen utsago har vistats i detta samhälle efter ett större gräl med pojkvännen. Om ni vill kolla lite mer på detta fenomen kan ni fortsätta till dessa länkar:
turistbyrån i chako Paul City
för den inspirerande artikeln i t-post med en skitsnygg tshirt. Den skulle jag vilja ha! Enligt den artikel så ska Chako Paul City vara synbart på Google maps, så leta vidare.

Vad jag funderar på är om detta är något som jag ska ta upp i min uppsats om programmet för rörlighet och utbyte med andra länder? Det är ändå ett program som ska visa på betydelsen av utbyte mellan olika utbildningar över landsgränserna. Och sådana här inslag visar ju ändå hur man sätter sitt land på kartan.

Sedan några frågetecken:
25000 invånare i ett hemligt samhälle i de norrländska skogarna?? Det är ju som hela Härjedalen gånger två.
Chako Paul City känns väldigt norrländskt klingande..som åmsele typ.

No comments: