Friday, September 21, 2007

Bokfemman v 38: Pageturners

Dags för ny bokfemma. Ämnet för denna gång mina pageturners, böcker jag inte kunnat släppa förrän de varit slut. Ett litet svårare ämne eftersom var och varannan bok är för mig en pageturner, ibland beror det inte på boken utan bara av rent behov av att koppla av och koppla bort. Men så listan över de böcker som fått mig fast.

  • Borta med vinden av Margaret Mitchell. Den bok som verkligen var grejen för mig, som öppnade bokvärlden på vid gavel. Jag var runt tio år när jag läste den, 16 år senare kan jag fortfarande känna i magen känslan av boken.
  • Skuggserien av Maria Gripe. Tonåren. Alldeles trollbunden.
  • Fröknarna von Pahlen av Agnes von Krusenstjerna. Sommaren efter min tid i Florens bearbetade jag min tid genom att sträckläsa Pahlen.
  • Harry Potter. Sträckläste ofta den nyinköpta boken på jullovsnätter.
  • Marian Keyes. Alla hennes böcker har inneburit läskoma och förlorad tidsuppfattning.

Kvalar gör även Tolkiens böcker om ringen. Men det var till stor del med hjälp av filmscenerna som rullade i bakhuvudet.

3 comments:

Anonymous said...

Hej!

Hade lite samma problem som du,du flesta böcker läses med passion och bokiver! Håller med om en del och en del har jag inte läst. Nya boktips är alltid bra!

Anonymous said...

ja, det var väl viggo som kvalade in sagan om ringen-böckerna...hihi...

Aidaho said...

Mim, välkommen hit! Jag såg att du hade rekommenderat Lian Hearn, så nu har jag än en gång stått med den boken i handen och funderat. Jag måste någongång läsa den boken!

Luddet, min vän. Du känner mig!