Tuesday, December 16, 2008

hur du än löser situationen så vet att det kommer upp på nästa lönesamtal.

Så, ni är på väg från en av Sveriges mer kända stora djurparker. Kvällen är kommen, det är mörkt och dimmigt som skitig lammull. Det är du och din blivande chef i företagsbilen. I en korsning vill han svänga vänster, du säger höger. Skarpt. Som den ledare han är låter han dig köra höger. Efter ett tag försvinner gatuljusen, efter ännu ett tag försvinner asfalten. Din magkänsla börjar alltmer signalera "rödflagg, pucko". Vad gör du?

1. Vägrar svara på tilltal, tittar endast på vägen, ökar farten, fortsätter rakt fram och ignorerar den alltmer skrikande rösten i ditt huvud "det är fel, fel, fel - vi kommer komma fram i Finland!" (Känd på kontoret för skygglappsmetoden, rakt mot skogen utan att blinka)
2. Låter det gå ett tag och sedan säger du väldigt självsäkert: "nu kanske du tror att jag inte vet var vi är, och så må vara, men någonstans här framme borde väl Stockholm vara eller Sundsvall för den delen. Och där borde det ju finnas någon karta. Så du kan väl berätta om din vision för vår avdelning samtidigt som jag parerar för vildsvinen." (Känd på kontoret för fjäskmetoden, rädda dig själv genom att smöra dig blå - kräver viss talang)
3. Gör en gangstersväng värdig Hollywood, med skrikande däck, sprutande grus och ett elakt strupvrål. Din chef kommer garanterat inte nämna det faktum att ni vänder tillbaka till ruta 1 och börjar om. Han kommer inte ens nämna att du faktiskt svänger vänster i korsningen där du tidigare så ståndaktigt valde höger. Faktum är att han kommer nog inte säga någonting. (Känd på kontoret för fel metod, när det ändå är kört)

För egen del blev det ett hopkok av alla tre, men jag är ju bara inhyrd. Jag är som hajmat redan. Det sista han frågade innan han försvann in på sitt hotellrum, lätt svettig i pannan, var "och hur länge räcker din anställning?". Min strålglans må ha knockat honom.

5 comments:

Bokomaten.. said...

*asgarv* stackars chef men han verkar ju gilla dig om han låter dig köra honom och allt. Behöver helt uppenbart en fast hand som leder honom in på spännande äventyr så han får uppleva något i livet! Utan dig skulle hans liv bara vara en enda lång väntan på ålderdomshemmet och lite rumba i sällskapsrummet.

Aidaho said...

hahahaha ;D Rumba i fikarummet i alla fall, det är hart när svårt att sitta still på stolarna..Du tror det var därför han ville veta när min anställning gick ut, så han kunde planera in pensionen? ;D

Bokomaten.. said...

Nä, så han vet när det är dags att förlänga den så han itne blir av med dig, smulan..)

Anonymous said...

Haha, att läsa din blogg förgyller min skitiga lamullsdag!

Aidaho said...

men käre värld, då är det illa luddet!! :)