Tuesday, December 9, 2008

jag har levt excel idag.

dagens antal

lussekatter: en, köpt tre...ska man riskera sockerchocken?
kaffekoppar: 18. Testrunda på den nya selectamaskinen.
illamående av kaffemage: ett. men det räckte
glad överraskning: EN stor. En vän från gamla jobbet dök upp och gav mig en kram.
dålig mening att börja med: "men aida, bor inte du på hotellbacken? vi åkte förbi där nu och brandkåren var där och alla stod ute på gatan."
filer från chefen: tre. Och ett glatt mail när han fick till ett diagram. Han är som lite söt ändå. "jag går hem när jag är klar", var jag dum att svara på hans fråga.
bryta ihop: tre på förmiddag. en på eftermiddag.
"vad sa du att du hade gjort sa du?": min kollega lyckades på nåt sätt sätta ett filter på min stora produktionsfil så alla datum försvann och ersattes med ett standard plus att varannan rad blev knallrosa. Det är mer än vad jag kan. Jag har lärt henne bra. Var det inte nog kröp det fram att en annan person som också har tillgång till filen har inte riktigt förstått hur den funkat och istället för att FRÅGA bara skrivit yes på allt oklart. YES av alla ord.
flytta över skulden från mig själv: "så det brast hos mig för att jag tog emot en skadad produkt, det brast hos m. för att den tog in i system, den har sen stått på hyllan ett par veckor och det är först nu som du påtalar mitt fel?? då tycker jag ändå att det är hos er det brast senast." I'm bad. Men det var han som började.
kollegor som var hemma för att han var rädd: en. Möjligtvis att jag hörde lite fel. Men jag kan inte komma på vad det skulle ha kunna varit. Och ja, det var chefen som var den talande igen. Den här gången var jag bara tyst.
fundering om skogshuggarn lider av pms: sjuttielva.
försöksmail att muntra upp skogshuggarn: fem
gånger jag intalat mig att låta bli: lika många
telefonsamtal som värmt hjärtat och påmint mig om att jag tycker om människor: fem
lyssningar på dave matthews "diggin a ditch" och "big fish" för att jag saknar en person som lärt mig lyssna på dave: tio

Ja, brandkåren ja. Det var visst någon som duschat, länge och varmt. Om han duschade med brandlarmet som duschsvamp framgick aldrig.

2 comments:

Bokomaten.. said...

Hoppas inte det blev översvämning där du bor i alla fall! Tycker sugiga chefer borde förbjudas.. Sugiga kollegor också för den delen. Även om det verkar vara varierad grad där du jobbar.. Om JAG hade varit hemam sjuk för att jag var rädd så hade jag verkligen uppskattar att få en massa uppmuntrande mail, bara så du vet, så jag tycker du gjorde rätt! Så vida det inte är du som är orsaken till rädslan förstås.. då hade jag nog blivit ännu mer rädd..:-) Sorry... det tror jag knappast..;-)

Aidaho said...

åh. jag kanske skulle ha låtit bli..? Men jag var bara snäll, inte alls bråkig. Det är ju ändå snälla veckan..:)