Sunday, December 7, 2008

Come onnnn, you must give me some...

Tänk att bibliotekarier håller så krampaktigt i den stora katalogsluntan/bibeln "vårens böcker". Tjock härlig katalog, utgiven av Svensk bokhandel, med de större förlagens planerade utgivning inför kommande termin.

Finner mig varje gång stående i en budgivning som skulle kunna liknas vid knarkhandel. Sen får jag låna katalogen, i utbyte mot lånekort/skor/kläder eller nåt annat beroende på bibliotekariens storhetsvansinne. Eller hur nära en fikarast man dyker upp. Sen får jag bara sitta en halvmeter från patrullerande personal.

Men för den första sniffning av katalogsidorna är det klart värt det. Det gäller bara att inte bläddra för fort så man får en snefix av alla möjligheter.

Så fort man sedan är klar kan man ge sig tusan på att halva personalstyrkan står givakt, att ge din vardag lite mer spänning vore då att börja springa mot utgången med luntan under armen. Jag skulle kunna sätta pengar och min stora trollkarlshatt på att Börje, 63 och överbibliotekarie sedan förra sekelskiftet, skulle göra en touchdown på dig innan du nått till larmgången. Eventuellt använda låneautomaten "elefant" på hjul som bowlingklot och du som kägla.

4 comments:

Bokomaten.. said...

Tjohoo! Jag har inte fått den än! Tycker den dröjer osedvanligt länge.. Trodde den skulle kommit förra veckan. Och tja, jag hade nog också gjort en touch down om någon snott min katalog, för jag ahdeinte lånat ut den. Så 17 heller, man vet aldrig om den kommer tillbaka juh..;-)

Aidaho said...

men jag trodde hon ljög i mig bibliotekarien när hon sa att den inte kommit..istället försökte hon pracka på mig höstens böcker..bah. Sådana gamla nyheter. Bibliotekarier är ena riktiga människokännare, hur blid man än ser ut när man står där spänner de ögonen i en..:)

Bokomaten.. said...

NU har den kommit däremot... kom igår...

Aidaho said...

imorgon är det jag som besöker biblioteket. Men måste först lägga upp en strategi, först lämna sena böcker..ehum...sen gå tre varv runt hyllorna. Sen fråga efter katalog. Då kanske de glömt bort mitt slarv?