Sunday, February 8, 2009

stoppa pressarna!

"Bokrealisationen 2009 startar tisdagen den 24 februari. Tidigaste dag för katalogdistribution och förhandsorder är lördagen den 14 februari 2009."

Plötsligt fick 14 februari, alla hjärtans dag, en ny innebörd. Sedan måste jag grubbla lite över de nya reglerna som ska förhindra nätbokhandlarnas framfart: endast begränsad förhandsbeställning tillåten.

Tävlingsmänniskan i mig säger: äntligen ska vi vässa armbågarna. Latmasken i mig: vilken nivå är den här kulturhappeningen på egentligen? Det är ju ändå bara olika versioner av Liza Marklund vi har att välja på.

3 comments:

Bokomaten.. said...

Vad betyder "Tidigaste dag för katalogdistribution och förhandsorder(...)" egentligen? Släpper de katalogen samma dag som sista dag för att lägga in förhandsbeställning? Trodde all förhandsbeställning var borttagen dessutom, men katalogerna väntar jag ivrigt på att få snusa i. Tröttnar itne på bokrean trots att jag läser kataloger var eviga vecka och beställer allt möjligt till jobbet ändå.

Aidaho said...

jag håller med! Bokreakatalogen är att jämföra med leksakskatalogerna före jul (när man var mindre alltså). Men formuleringarna kring de nya reglerna är att jämföra med det nya röstsystemet i melodifestivalen.

Att läsa katalogen är som trevligt också, just då är ju både kapitalen och bokhyllorna oändliga..:)

Bokomaten.. said...

JA!! Man bläddrar, bläddrar, kryssar och gör hundöron fram och tillbaka och väljer och plusar och funderar och tillslut blir det kanske någon av böckerna i alla fall. För de flesta man plockat ut fanns inte i "Akademibokhandeln" just i denna landsändan eller tog slut de första 5 minuterna efter öppnandet.