Sunday, February 1, 2009

En och annan prinsessa
Igår införskaffades ett litet reskit med träningskläder. Jag tröttnade helt enkelt på mitt eget gnäll och berättade strängt för mig själv vad jag kommit fram till. Bara för att man åker från sina träningskläder i norrland så är det ingen ursäkt. Så ett besök i grannstaden och en av de större sportkedjorna och jag är med träningsförutsättningar. Latmasken i mig är i uppror, men den har haft talan alltför länge.

Besöket innebar även några positiva överraskningar. Pressbyrån saluförde det nya jamie magazine, min man i blaska helt enkelt. Nästa inköp kräver nästan en trumvirvel. I hyllan för kokböcker så gömde Myrorna en ren svensk klassiker. För 30 kronor. Och då har jag varit nära att beställa den för 350 kronor via ett antikvariat. Idag ska jag sukta mig genom recepten som lins-, svartrot- och äppelsallad med honungsvinägrett, grönkålsfyllda smördegsknyten och dadel- och äppelpaj. Kokboken format är Malin Landqvists debut (?) i kokboksvärlden och starten på starka framtida insatser - hennes recept i gott och grönt (med lisa förare winbladh), en god jul, en god höst, en god sommar och slutligen en massa recept som återkommande inslag i tidningen VI. Kokboken för 30 kronor är mitt bästa fynd detta år, det var min tanke när jag sedan fick löpa gatlopp från myrorna till tåget för hemfärden.

Boken om diana fortsätter vara ett rent frosseri i brittisk misär. I bagaget har jag ändå mormors sparade damtidningar i kompletta årtionden från Diana-eran, här slängs inget, så helt novis är jag inte i ämnet. Tur nog är Tina Brown härligt bitsk, jag får härliga abfabvibbar när hon svingar sin bila.

Andra bra nyheter som bloggvärlden har delgivit, jamie och leila är snart tillbaka i tvrutan. Leila fortsätter sitt segertåg genom att ganska troget kopiera jamies karriärsdrag, nu blir det serien Leila på landet med en massa ekologiska frosseri. Följt av Leilas egna magasin i tidningsformat. Kommer ut ungefär samtidigt som Jamies nya kokbok. Jamie i sin tur fortsätter sitt segertåg i att göra storbritannien till ett mer kulinariskt land, nu ska devisen pass it on myntas i matlagningsvärlden. Undrar just vad han skulle säga om bambaspagettin?

För egen del ska jag sikta efter prinsessplatsen ikväll när jag och friskis ska stifta bekantskap. Min förhoppning är att jag ska få en liten krona att ha på huvudet, eller i alla fall en guldstjärna att ha på de nya skorna (jag kommer ha sådana skavsår). som ny medlem borde man få beröm över beslutet så fort man kommer in genom dörren, får jag inte det kommer jag envist göra alla övningar motsols och i otakt. En ren synd i friskisvärlden.

2 comments:

Bokomaten.. said...

men herregud, vilken massa trevlig info på en gång! Visstei nte att jamie släppt en tidning!?? och nya program? Mums.:)

Sedan är jag mycket avundsjuk på kokboksfyndet... Berätta gärnao m du hittar något fantastigt trevligt och enkelt recept.

Aidaho said...

ja visst kan sådana här trevliga nyheter verkligen få en på bra humör?

Jag bläddrar boken fram och tillbaka, bara en massa roliga recept. Återkommer till dessa snart..;)