Monday, February 23, 2009

my homies, my heart, my library. Konspirationernas högfäste.

Ibland så kan mitt humör verkligen inte med mitt egentliga kollegieklientel - bibliotekarierna. Idag hade jag som så äntligen fått in mina reserverade böcker - Oscar Waos förunderliga liv & Virginia Woolfs dagböcker - och lyckades med nöd och näppe att tjata till mig att få ta med böckerna hem. Trots att jag inte fått något reservationssms. Och under hela min tjatperiod såg jag böckerna ligga på bänken bakom disken. När så hon med sträng blick och nådig uppsyn skulle till att sträcka över böckerna till mig, den usle låntagaren med längsta lånelistan på den här sidan mälaren och med flest mil hem till boet, kom kollegan och informerade om en serveruppdatering som skulle ske mellan kvart över och halv. -och skulle det i så fall påverka alla ändringar som gjordes i katalogen? Som i slowmotion såg jag mina böcker försvinna ur mitt grepp. Sedan stod jag en kvart och slutligen dreglade över böckerna som var så nära och ändå så långt bort. Sedan skulle min fina bibliotekarie fråga råd hos varenda instans i hela huset om det var möjligt att göra utlån trots denna uppdatering. När så klockan var tio i....fick jag mina böcker. Efter att de skrivit upp böcker, mitt lånekort och kontaktadresser till mina 10 närmsta anhöriga plus kört den vanliga utlåningen i katalogen och granskat mig både uppifrån och ner fick min bibliotekarie ett sådant spontant förtroendeutbrott. Visst var det väl bra konstigt att de inte hade informerats om denna uppdatering, tyckte hon, det fanns ingen info varken på hemsidan eller i kafferummet eller i internposten..Man kunde nästan tro att den inte ägt rum. Jag undslapp mig att kommentera att jag hade roat min 35minuters väntetid med att intala mig samma sak.

Samtidigt i min högra ögonvrå såg jag kopieringsmannen klippa sina remsor av dagens kopierade skörd. Efter att ha smugit på karln en kväll så jag vet de facto att mannen sitter och stryker över mening för mening med tuschpenna innan de klipps ut i remsor.

Skulle utomjordingarna komma skulle de vända med beskedet att jorden var redan gjord.

2 comments:

Bokomaten.. said...

Låter som att de har dålig personalpolitik och som att bibliotekarien inte vågar ta egna beslut.. eller en rikigt rejält bad-hair-day som hon ville ta ut på alla andra. Jag hade bara skrivit upp ditt lånekort på en lapp och bokens streckkod och lagt in i efterhand.. gjorde jag senast igår...

Aidaho said...

ja, och har man lustigkurrar runt sig kanske man har ett behov av att verkligen förankra eventuella förändringar både hos sig och andra. Hon gjorde nog så gott hon kunde. Får man tänka så här efteråt.

Ska föreslå det nästa gång....:)